Gått och blivit med citron

Vardag, växter / citron, kärna, plantera, växt / Permalink / 0
Nu börjar jag känna mig färdig med hösten. Är trött på att det regnar och är grått, kan lika gärna få börja snöa. Inte för att jag är taggad på extrem kyla, men det blir i alla fall ljusare och trevligare ute. 
Planer för helgen får bli att mysa med hundarna och hoppas på fint väder så man kan ta en lång promenad, men också försöka fynda lite juldekoration. Behöver mer jul i lägenheten i år. Vill ha det riktigt sådär mys som man ser i julfilmer. Fast kanske inte riktigt så överdrivet. 
Men julgardiner, dekoration och pepparkaksformar står på inköpslistan, fick ett extremt sug på att baka pepparkakor någon dag och julskinka! Fast den får Thom göra, han är bäst på det.
I bild syns en citron kärna som sitter i jod och slagit ut
I bild syns en citron kärna som sitter i jod och slagit ut
 
En trevlig grej jag upptäckte i veckan var att jag planterade citronkärnor för några veckor sen och hade inga riktiga förväntningar på att någon skulle ta sig pga höst och brist på sol. Men en kärna har tagit sig! Så roligt!  Om den överlever vinter är en annan femma.
Om du också vill försöka dig på att plantera citron så behöver du bara sätt den i en kruka med jord så att ca hälften av kärnan är under jord. Vattna sedan och trä över plastfolie på krukan, peta några hål i plasten och sedan är det bara att vänta. Ta och spruta lite vatten på den med några dagars mellanrum så att det är konstant fuktigt. Tog ungefär 2-3 veckor innan den tog sig.
 
Puss hej!
Till top