Ansiktsmask på avokado och gurka.

Glad måndag och nu är det juli! Har eran helg varit trevlig? Min har varit lugn och skön, bokat roligheter till semestern. Är så taggad på semester, att inte behöva gå upp till jobbet på två veckor! Hade gärna varit ledig längre dock. Men ska njuta till max dessa veckor.
Förra veckan nämnde jag ju att jag ville prova på att göra en hemagjord ansiktsmask. Så det gjorde jag! Gjorde också en ansiktskrubb, hittade två recept som var väldigt enkla bara för att få prova om det är bra/kul osv. Blev positivt överraskad av resultatet faktiskt. 
Så tänkte dela med mig av receptet så ni också kan prova.
 
Vi börjar med skrubben. Du behöver:
1dl socker.
1msk honung 
Lite citronsaft (jag använde lime för det jag hade hemma)
Sedan blandar du ihop allt. Kanske behövs mer socker eller honung, tills du känner att konsistensen är bra.
(null)

Min spontana reaktion är väl att socker inte borde vara så nyttigt för huden? Men vad vet jag. Men skrubba gjorde den och jag kände mig faktiskt riktigt fräsch efter det. 
 
Sen är det dags för ansiktsmask och då behöver du:
1/2 avokado
1/4 gurka 
Lite olivolja
Mixa ihop allt till en slät röra och släng det i ansiktet och tvätta av efter ca 10-15 minuter.
Avokadon har massvis med härlig olja som är bra för huden och tränger sig djupt ner och mjukgör. Gurka innehåller silica som hjälper huden producera kollagen. Det finns också  C-vitamin och koffeinsyran i gurkan och det ska ta bort svullnad och pigga/fräscha upp huden.
(null)

Sedan blir du snygg! Jag gjorde dubblaportioner för Thom var ju tvungen att få en ansiktsmask också, men tror jag hade för mycket olja eller gurka. Den vart väldigt rinnig.. men men man lär sina misstag och tur var väl det. För nu kunde jag varna er.
(null)

Efter vi hade sköljt av oss masken så tvättade vi ansiktet med vanlig ansiktstvätt och smörjde in oss. Som sagt så vart det ett bra resultat!  Ansiktsmasken är bra för dig som har lite torrare hud precis som jag.
Det här är något jag kommer att fortsätta blogga om, jag gillar DIY grejer. Har även betsällt hem lite andra saker som jag ska prova men återkommer om det senare tills vidare ha en trevlig måndag nu så. Puss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s