DIY tvål

Hejhej! 
Som jag skrev igår så har jag prövat på att göra en hemmagjord tvål. Super enkelt och blev as bra! Innan det inte blev så bra, men sen vart det bra igen! Jag vet vad jag gjorde fel och kan där med rädda er.
 
Det du behöver:
500g tvålmassa (jag använde mig av kokos och mango smör)
En doft olja(finns massvis, jag använde mig av lavendel)
En färg (lila valde jag eftersom det passar till lavendel) 
Formar att låta tvålen svalna och stelna i.
Och vill man göra flytande tvål behövs det massa vatten! 2-3L
 

(null)

(null)

Sedan tärnar du hela tvålmassan till fina små kuber och smälter de i ett vattenbad tills det har smält, var noga med att det inte ska koka, då blir det massa skum som man ska ta bort!
 

(null)

När tvålen är smält har du i ca en fjärdedel av lavender doften och så mycket färg du känner att du vill ha den i. Sedan häller du tvålen i gulliga små formar och låt det svalna och stelna under natten.
Dagen efter var jag så dum att jag inte tog kort på resultatet.. men de fungerade bra och doftade gott. Men jag använder ju aldrig fast tvål, så nu är det dags att göra den flytande!
Riv ner tvålarna med ett rivjärn, lägg allt sedan i en kastrull, smällt ner och tillsätt sedan vatten. OCH DET VAR HÄR JAG KLANTADE MIG! 
 
(null)

Läste fel när man skulle hälla i vatten så jag tog alldeles för lite så den stelnade igen. Jag hade bara i 2-3dl vatten och man skulle tydligen ha 2-3l vatten beroende på hur lös man ville ha den så ah heheh..
Men iallafall när du haft i vattnet och rört om ett tag (koka inte nu heller), så häll över det i någon bunke och låt svalna över natten. Sedan är det bara att hälla upp i en fin tvål pump och tvätta händerna i din egna tvål!! Som du nu har massvis av! 
 
(null)
Det finns både enklare och svåra sätt att göra egen tvål på. Du kan så enklast som att köpa din favorit hård tvål och sedan riva ner den och tillsätta vatten. Man får så mycket tvål för pengarna! Sen om man vill go all in så kan man göra hela tvålen från grunden men känner att jag inte riktigt behövde det.
Så känner ni att ni vill prova på att göra egen tvål så finns det jag använde mig av på panduro.
Ha en härlig dag nu och glöm inte att tvätta händerna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s