Onsdag: En ananas i nöd & oförväntad blomning.

Igår kom min bror med den andra växten till jobbet. Vi har inte mycket fönster och kanske inte bästa stället att ha växter (jobbar på lager om ni inte märkt det) men alltid trevligt med växter. 
Han kom med en ananasplanta, har alltid velat ha en sån! Men den här trivdes inte hemma hos han och hans tjej tyckte tydligen den var ful och ville bli av med den. Inte så konstigt då de uppenbarligen inte brytt sig om den.  (null)
Klart den är ful om man inte plockar bort de döda bladen?! Men kul för mig för nu fick jag en rolig uppgift på jobbet! Borde börja jobba med växter. Så roligt! Så efter lite kärlek ser den mycket bättre ut. 
 
(null) (null)Måste googla lite hur man tar hand om den här, aldrig haft en och är ju verkligen inte en expert på växter även om jag bloggar mycket om det, så tro inte det!! Allt jag lärt mig om växter är efter mycket googlande.
En fråga till er läsare, ni ser det där vita pudret under ananasen? Vad är det? Torkade bort det men kom tillbaka lika snabbt och hittar inget om det på internet?? Om någon vet, lämna gärna en lite kommentar!❤️
 
(null)

Det är alltid som roligt när växter blommar! Hade inte läst på något om den här för jag visste inte vad den hette.. men efter lite snabbt googlande nu heter den till slut ”Blå tillandsia” eller ”Väktaren i tornet”! Iallafall så var jag inte beredd på att den skulle blomma. Men POFF sa det och så hade en liten blomma slagit ut! Och fler verkar vara på väg fram. Så fin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s